izrada portala o ekonomiji - fotografija laptopa koja prikazuje ekonomski protal

Izrada web stranice za ekonomski portal

Izrada portala o ekonomiji

Predstavljamo Vam blog Ekonomske baze. Cilj ovog projekta bio je omogućiti članovima Ekonomske baze da sami unose svoj sadržaj na blog te optimizirati blog za prikazivanje u tražilicama. Projekt je uključivao i edukaciju o najboljim praksama pisanja sadržaja za web, kao i optimizaciju za tražilice.

Glavna svrha je bila promovirati objave koje se odnose na gospodarstvo. Objave teže povećanju ekonomske pismenosti u Hrvatskoj. U ovom projektu smo, u sradnji s Torus Inc., radili smo na:

  • istraživanju tržišta
  • dizajniranju UI/UX
  • kodiranju web stranice
  • implementaciji najboljih praksi optimizacije za tražilice (SEO)
  • edukaciji vezanoj za samostalno unošenje sadržaja i samostalnu SEO optimizaciju

Glavni cilj bio nam je stvoriti portal na kojemu ljudi dolaze po informacije vezane za ekonomiju. Tijekom cijelog projekta blisko smo surađivali s klijentima iz Ekonomske baze kako bismo osigurali da web stranica ispuni njihova očekivanja i potrebe.

Krajnji rezultat je moderna web stranica profesionalnog izgleda, koja na jednostavan način omogućuje unos sadržaja, kao i čitanje i pregledavanje tog sadržaja. Blog ima uključene i komentare, a svaka objava ima i opciju “lajkanja“. Smatramo kako ovaj projekt pokazuje naše znanje i vještine, kako na području izrade web stranica, tako i njezine optimizacije za tražilice (SEO). Više o našoj usluzi izrade web stranica možete pročitati ovdje. Ako Vas zanima SEO usluga, kliknite ovdje.

Ponosni smo što smo radili na ovom projektu, koji je pridonio uspjehu Ekonomske baze. U prva 3 mjeseca od stavljanja na tražilice dosegli smo 15.000 pojavljivanja u tražilicama, s prosječnim click trough rate-om od 12%. Možemo se pohvaliti da smo u prvih 90 dana postojanja bloga na tražilicama ostvarili preko 1.800 klikova. Danas, ova brojka je porasla za više od duplo – trenutno ostvarujemo skoro 4.000 klikova u zadnja 3 mjeseca.

Mišljenja o ovom projektu

Što klijenti kažu

Čak i nakon što je web stranica pokrenuta, dečki su nastavili pružati podršku i smjernice, osiguravajući da možemo maksimalno iskoristiti našu novu web stranicu.

Jakov Jerman

Co-founder, Ekonomska baza

Uzeli su si vremena da razumiju naše ciljeve te su dali uvide i ideje koje su pomogle u oblikovanju smjera web stranice.

Leonardo Novak

Co-founder, Ekonomska baza

“Tijekom cijelog procesa izrade web stranice za naš portal, povratne informacije su se pažljivo slušale. Odrađeno je sve kako bismo bili zadovoljni konačnim proizvodom.

Viktor Viljevac

Co-founder, Ekonomska baza

Zahvaljemo se na smjernicama koje ste nam dali za SEO nakon izrade web stranice. To je pomoglo da ostvarimo puni potencijal našeg portala.

Bernard Cirimotić

Co-founder, Ekonomska baza